عوارض باقی ماندن ریشه دندان در لثه چیست؟ | متخصص دندانپزشک کودکان کاشان

بررسی عوارض باقی ماندن ریشه دندان در لثه

جا ماندن ریشه در لثه یا Remaining roots in the gums با عوارض ناگواری مانند ایجاد حساسیت، درد و بروز عفونت همراه است که باید توسط دندانپزشک بررسی و خارج شود. معمولاً دندان‌ها به دلایل مختلف مانند شکستن و یا عدم رشد کامل زیر لثه پنهان هستند که برای خارج شدن نیاز به جراحی دارد. خارج نمودن دندان از زیر لثه توسط جراحان قابل انجام است که در برخی مواقع تنها با ایجاد یک برش کوچک روی لثه براحتی عملیات خارج شدن قابل انجام است. اما گاهی اوقات جراحی دندان پنهان دشوار است و با پیچیدگی‌های بسیاری همراه می‌شود. مطلبی که امروز در وبسایت دکتر آمنه تقدیسی متخصص دندانپزشک کودکان کاشان برای شما عزیزان منتشر شده است. به عوارض باقی ماندن ریشه دندان در لثه خواهیم پرداخت.

دندانپزشک برای کشیدن دندان با ابزارهای مخصوصی سروکار دارد. حین برداشتن دندان، جراح فشار آهسته و ثابتی روی آن اعمال می‌کند که در این حین بیمار ممکن است کمی احساس ناراحتی کند. اما بعد از خارج شدن دندان همه چیز به روال عادی بر می‌گردد. در برخی مواقع نادر ممکن است بعد از کشیدن دندان قطعه‌ای استخوان داخل لثه احساس شود که این قطعه باقی‌مانده بعد از مدتی به قسمت خالی دندان حرکت می‌کند. سپس زبان را تحریک کند و با گذشت زمان احتمال عفونت در لثه افزایش پیدا می‌کند.

مطلب پیشنهادی برای مطالعه : سوالات متداول مقایسه بلیچینگ با جرمگیری دندان

موارد نیاز به جراحی در کشیدن دندان

در مواقعی که دندان عقل نهفته و یا به هر دلیلی دندان شکسته است، جراحی دندان ضروری است. بیرون کشیدن دندان آسیب دیده و یا به‌طور طبیعی هنوز از لثه بیرون نیامده با روش‌های معمول کشیدن ناممکن است که پزشک طی روند جراحی، با ایجاد برش روی لثه به دندان دسترسی پیدا و با اعمال نیروی مورد نیاز دندان را از درون فک خارج می‌کند. سپس جراحت باقی‌مانده را بخیه می‌زند.

کشیدن دندان نسبت به اقدامات رایج و خدمات دندانپزشکی کمی ترسناک است. مخصوصاً اگر با جراحی همراه باشد. اما می‌توان با صحبت کردن با دندانپزشک و ارائه جزئیات جراحی توسط او آمادگی بیشتری برای جراحی پیدا و حین جراحی احساس آسوده‌ای را تجربه نمود. دندانپزشک ابتدا نحوه نگهداری و ترمیم دندان آسیب دیده را بررسی می‌کند و اگر آسیب بسیار شدید باشد که توانایی رفع مشکلات آن را نداشته باشد به ناچار برای کشیدن دندان اقدام می‌کند.

عوارض باقی ماندن ریشه دندان در لثه چیست؟ | متخصص دندانپزشک کودکان کاشان

روش های رایج هنگام باقی ماندن ریشه در لثه

آیا می‌دانید تروما چیست؟ یکی از اثراتی که باعث ماندن ریشه درون لثه می‌شود تروما است. تروما همان ضربه وارد شده ناگهانی به دندان هاست که باعث شکسته شدن یا از دست رفتن دندان می‌شود. این اتفاق ممکن است بر اثر تصادف، دعوا و زمین خوردن رخ دهد که برای استخراج ریشه از روش جراحی استفاده می‌کنند. جراحی ریشه کمی پیچیده‌تر از دیگر جراحی‌های دندان است. معمولاً این روش توسط جراحان دهان و دندان انجام می‌شود. اما برخی دندانپزشکان عمومی با تجربه نیز این کار را انجام می‌دهند. ابتدا پزشک یک برش کوچک روی لثه ایجاد می‌کند. سپس با برداشتن مقدار بسیار کمی از بافت استخوان اطراف دندان، دندان را برای خارج شدن تحریک می‌کند و آن را به آسانی بیرون می‌آورد.

اما برای کشیدن دندان به روش معمولی، دندان کامل قابل مشاهده است و از ریشه‌هایی تشکیل شده که جدا شدن آنها بسیار آسان است و نیازی به جراحی ندارد. دندانپزشک طی انجام این روند درمانی از ابزارهای مخصوصی برای برداشتن دندان استفاده می‌کند و با اعمال فشار آهسته و کاملاً ثابت، دندان را با پنس از جایگاه‌اش خارج و بیرون می‌آورد.

خیلی افراد سؤال می‌پرسند کشیدن دندان بیشتر درد دارد یا عصب کشی؟ هر کدام از اقدامات دندانپزشکی تحت بی‌حسی موضعی انجام می‌شود. بنابراین لازم نیست بابت درد و احساس ناراحتی نگران باشید. اما به‌طور کلی، بعد از جراحی درد حاصل از ایجاد شکاف و جای خالی دندان به‌مراتب بیشتر از دیگر اقدامات دندانپزشکی است. که با مصرف مسکن‌های تجویز شده تسکین قابل رفع است و بعد از دو الی سه روز از بین می‌رود.

باقی ماندن ریشه دندان در لثه

برخی اوقات جا ماندن ریشه در لثه هیچ احساس ناخوشایندی ندارد. به همین خاطر ممکن است فرد برای بیرون کشیدن آن اقدام نکند. اما باید توجه داشته باشید باقی ماندن ریشه در لثه عفونت زا است و ممکن است بعد از مدتی احتمال بروز مشکلات جدی دهان و سلامتی دندان را افزایش دهد. معمولاً بروز عفونت به‌دلیل باقی ماندن ریشه به سن فرد بستگی دارد. هر چقدر سیستم ایمنی بدن قوی‌تر باشد احتمال عفونت حاصل از ریشه شکسته شده کاهش پیدا می‌کند. اما در مواقعی که فرد دچار تضعیف سیستم ایمنی شود بدون شک عفونت نهفته درون لثه رخ می‌دهد که در موارد جدی با تورم و درد همراه خواهد بود.

دکتر آمنه تقدیسی را در اینستاگرام دنبال کنید

زمان لازم جهت بهبودی بعد از کشیدن دندان

بعد از کشیدن دندان براحتی می‌توانید به فعالیت روزانه رسیدگی کنید و لازم نیست برای مدتی دست از کار بکشید. اما گاهی اوقات کشیدن دندان به‌دلیل شکستگی آن اتفاق می‌افتد که کمی اذیت کننده است و ممکن است دوره بهبودی بیشتر طول بکشد. بنابراین فاکتورهای مختلفی دوره بهبودی بعد از کشیدن دندان تاثیرگذار است و هر چقدر جراحی یا کشیدن دندان دشوارتر و میزان جراحت ایجاد شده بیشتر باشد، درد و ناراحتی بیشتری را بعد از رفع بی حسی تجربه می‌کند.

اگر تا به حال کشیدن دندان ساده را تجربه کرده باشید، می‌دانید که دوره بهبودی آن حداکثر دو روز است و کم کم احساس ناراحتی رفع می‌شود. سپس با خیال راحت فعالیت‌های روزانه خود را با هیچ مشکلی انجام می‌دهید. اما استخراج برخی دندان نیاز به جراحی دارد که ایجاد برش روی لثه باعث طولانی‌تر شدن دوره بهبودی می‌شود و طی ۷۲ ساعت اولیه انجام فعالیت‌های بیش از حد توصیه نمی‌شود. البته این موضوع به سیستم ایمنی بدن فرد بستگی دارد. در صورتی که توانایی انجام فعالیت‌های روزانه را داشته باشید می‌توانید با اطلاعات پزشک در محیط کاری حضور پیدا کنید. البته نا گفته نماند، در هر شرایط با مصرف داروهای مسکن تا حدود بسیار می‌توانید درد حاصل از جراحی و کشیدن دندان را رفع کنید.

 


مطالعه بیشتر:

مقایسه بلیچینگ با جرمگیری دندان

عوارض احتمالی کاشت دندان فوری

ارتودنسی یا کامپوزیت دندان بهتر است؟

 

2 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید?
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *