روکش دندان شیری کودکان | متخصص دندانپزشک کودکان کاشان

روکش دندان شیری کودکان

روکش دندان شیری کودکان  اغلب زمانی استفاده می شود که دندان به دلیل پوسیدگی دچار تخریب وسیع شده باشد، بسیاری از دندان های شیری پس از درمان های عصب کشی به دلیل کاهش استحکام دندان نیازمند روکش می باشند.

روکش دندان شیری به جهت استحکام بالایی که دارد. از شکسته شدن دندان تا زمان افتادن طبیعی دندان شیری جلوگیری می کند.

والدین در اکثر مواقع با این سوال مواجه هستند که «چرا دندانهای شیری که عمر کوتاهی دارند. نیازمند ترمیم و روکش می باشند؟» ؛ در ادامه با ما همراه باشید تا به پاسخ این پرسش بپردازیم و ضرورت درمان و ترمیم دندانهای شیری را با روکش را بررسی کنیم.

درمان پوسیدگی دندان های شیری کودکان

امروزه با پیشرفت علم دندانپزشکی کودکان؛ پوسیدگی های دندان های شیری در صورت مراجعه به موقع کاملاً قابل درمان است.

پوسیدگی دندان های شیری با مواد ترمیمی مختلف و یا روکش های مخصوص دندان های شیری (Stainless steel crown) برطرف می گردد و کارایی دندان به طور کامل بازگردانده خواهد شد.

حتی در صورتی که پوسیدگی دندان شیری عمیق باشد. در بسیاری از مواقع مشکلات این دندان ها را می توان با درمان های عصب کشی برطرف نمود و با یک درمان مناسب می توانند تا موعد مقرر در داخل دهان باقی بمانند.

لازم به ذکر است برخلاف تصور بسیاری از والدین؛ دندان های شیری نیز دارای عصب بوده و در صورت پیشرفت پوسیدگی و انتقال التهاب و عفونت به عصب دندان، باید درمان عصب کشی برای این دندان ها انجام گیرد.

توجه داشته باشید که این درمانها هیچ گونه عارضه ای برای دندان های دایمی جانشین نخواهد داشت.

اهمیت درمان عصب‌کشی کودکان | متخصص دندانپزشک کودکان کاشان

تاثیر پوسیدگی دندان های شیری بردندان های دایمی

در صورت پیشرفت پوسیدگی و وجود التهاب و عفونت در دندان های شیری؛ این عفونت می تواند به جوانه دندان دایمی زیرین سرایت نموده و موجب اختلال در تکامل دندان دایمی زیرین شود.

هم چنین وجود پوسیدگی در دندان های شیری موجب افزایش میکروبهای عامل پوسیدگی از جمله استرپتوکوک موتانس گردیده و شانس ابتلا به پوسیدگی را در سایر دندان های موجود در دهان افزایش می دهد.

پس نباید در درمان پوسیدگی حتی یک دندان شیری تعلل کرد؛ چرا که با گذشت زمان سرعت و امکان پوسیدگی کل دندانها بالاتر خواهد رفت.

انواع ترمیم های مورد استفاده برای دندان شیری

از انجایی که شکل تاج و بسیاری از ویژگی های ساختاری دندان های شیری با دندان های دایمی متفاوت است، ترمیم این دندان ها مخصوصاً پس از عصب کشی نیازمند ملاحظات و ابزارها و مواد خاصی می باشد.

از جمله مواد دندانپزشکی که برای ترمیم دندان شیری استفاده می گردند. می توان به آمالگام ، کامپوزیت و روکش دندان شیری (Satainless steel crown) اشاره کرد.

روکش دندان شیری چیست؟

در صورتی که دندان های شیری خلفی (عقبی) دچار تخریب وسیع به دلیل پوسیدگی باشند، مخصوصا پس از درمان های عصب کشی نیازمند استفاده از روکش برای این دندانها می باشیم.

این روکش ها به جهت استحکام بالایی که دارند از شکسته شدن دندان تا زمان طبیعی افتادن دندان شیری جلوگیری می کنند.

آیا برای دندان های شیری قدامی (جلویی) هم از روکش استفاده می شود؟

خیر ، روکش های استیل فقط برای دندان های خلفی (عقبی) استفاده می شوند. و برای ترمیم دندان های قدامی (جلویی) از مواد هم رنگ دندان یا کامپوزیت ها استفاده می گردد.

روکش های دندان های شیری از چه جنسی بوده و چه رنگی هستند؟

روکش های موجود برای دندان های شیری از جنس استیل ضدزنگ بوده و اصطلاحاً ssc یا Stainless Steel Crowns نامیده می شوند. این روکشها علاوه بر استحکام بالا قابلیت انطباق و تنظیم برای دندانهای مختلف رادارند.

رنگ روکش های دندان های شیری نقره ای می باشند، این به خاطرجنس استیل ضدزنگ آن می باشد.

آیا می توان روکش سفید رنگ برای دندان شیری قرار داد؟

قرار دادن روکش سفید رنگ برای دندان شیری خلفی امکان پذیر نیست چرا که روکش هایی که در دندانپزشکی بزرگسالان استفاده می گردند نیازمند مراحل قالب گیری پیچیده و کارهای لابراتواری بوده و علاوه بر زمان بر بودن هزینه بالایی نیز دارند و مهمتر از همه این که این روکش ها برای دندان های شیری و فرم لثه در حال رشد کودکان مناسب نمی باشند.

بنابراین در صورت لزوم به قرار دادن روکش برای دندان های شیری در کودکان حتماً باید از روکش های استیل نقره ای رنگ استفاده کرد.

نکته قابل توجه این است که اغلب کودکان با ظاهر روکش ها مشکلی ندارند. و چه بسا لذت می برند به خصوص این که دندانپزشک معمولا از اصطلاحاتی مانند «دندان بت من»«دندان براق»«دندان مرد آهنی» و … برای معرفی این روکشها به کودک استفاده می کند. بنابراین توصیه می شود که والدین گرامی از واکنش منفی به ظاهر روکش ها جدا خودداری نمایند و از ایجاد حساسیت بیش از حد در کودک جلوگیری کنند.

آیا قرار دادن روکش دندان شیری در یک جلسه امکان پذیر است؟

بله ، دندانپزشک پس از آماده سازی و تراش دندان؛ روکش مناسب را انتخاب نموده و پس از تنظیمات بر روی دندان قرار می دهد. تمام فرایند روکش گذاری دندان شیری در بک جلسه انجام می پذیرد.

آیا قرار دادن روکش دندان شیری نیاز به قالب گیری دارد؟

خیر، روکش های دندان های شیری پیش ساخته هستند و در سایزهای مختلفی موجود می باشند.

دندانپزشک سایز مناسب روکش را انتخاب کرده و بر روی دندان شیری تنظیم می کند.

آیا همه دندان های شیری عصب کشی شده نیازمند روکش هستند؟

خیر، در صورتی که میزان تخریب تاج دندان زیاد نباشد. از مواد ترمیمی مختلف مانند آمالگام یا کامپوزیت برای ترمیم بعد از عصب کشی استفاده می شود.

روکش دندان شیری در صورتی بر روی دندان قرار داده می شود. که دیواره های تاج دندان ضعیف شده باشد. و احتمال شکستن آن بر اثر نیروهای جویدن وجود داشته باشد و تشخیص این امر بر عهده دندانپزشک می باشد.

آیا ممکن است روکش دندان شیری باعث گیرکردن مواد غذایی یا بوی بد دهان گردد؟

خیر، روکش های دندان شیری به نحوی با دندان شیری تطابق داده می شوند. که احتمال گیرکردن موادغذایی در زیر آنها وجود نداشته باشد.

روکش های دندان شیری تاثیری در ایجاد بوی بد دهان در کودکان ندارند.

آیا قرار دادن روکش بر روی دندان شیری کودک درد خواهد داشت؟

قبل از قرار دادن روکش بر روی دندان شیری، دندانپزشک بافتهای لثه اطراف دندان را بی حس می کند؛ بنابراین در حین کار کودک دردی احساس نخواهد کرد.

انجام بی حسی برای قرار دادن روکش دندان شیری الزامی است.

چه مراقبت هایی بعد از قرار دادن روکش دندان شیری لازم است؟

بعد از قرار دادن روکش دندان شیری کودک باید تا دو ساعت از جویدن مواد غذایی خودداری کند.

در صورت احساس دردمی توان از داروهای مسکن نظیر استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده نمود.

روکش ها باید به وسیله مسواک زدن تمیز نگه داشته شوند تا از تجمع مواد غذایی و التهابات لثه جلوگیری شود.

آیا ممکن است روکش دندان شیری کنده شده و مثلا در خواب به مجرای تنفسی کودک بیفتد؟

خیر، روکش دندان شیری به نحوی تنظیم می گردد. که خارج کردن آن نیازمند وسایل دندانپزشکی می باشد.

در زمان نصب نیز دندانپزشک اطمینان حاصل می نماید. که روی دندان از گیر کافی برخوردار باشد. و علاوه بر این روکش ها را با مواد مخصوصی بر روی دندان می چسباند.

اگر روکش دندان شیری به هر دلیلی کنده شود، قابل چسباندن مجدد خواهد بود.

آیا روکش ها باید در زمان افتادن دندان شیری خارج شوند؟

خیر، وقتی ریشه دندان شیری تحلیل رفت و دندان به طور طبیعی افتاد روکش به طور خود به خود به همراه دندان شیری خواهد افتاد. و نیازی به مداخله دندانپزشکی جهت خارج کردن روکش نیست.

گرچه بهتر است کودکان هر شش ماه یکبار توسط دندانپزشک معاینه شوند. تا از تداخلات رویشی احتمالی جلوگیری گردد.

روکش های دندان شیری تا چه سنی در دهان باقی می مانند؟

از آنجایی که دندان های شیری خلفی(عقبی) تا سن ده الی دوازده سالگی در دهان حضور دارند، در صورتی که بر روی آنها روکش قرار داده شود تا سنین ذکر شده در داخل دهان باقی خواهند ماند.

 


برای مشاهده‌ی صفحه‌ی اینستاگرام دکتر آمنه تقدیسی کلیک کنید.


مطالب بیشتر:

مشاوره رفع عادت جویدن ناخن

آموزش مراقبتهای دهانی توسط والدین

راه های جلوگیری از سیاه شدن دندان نوزاد با قطره آهن

ساختار دندان شیری

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید?
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *