علل و درمان التهاب دندان عصب کشی شده | متخصص دندانپزشک کودکان کاشان

درمان التهاب دندان عصب کشی شده

عصب کشی ممکن است در برخی شرایط درد آور باشد و فرد پس از آن احساس ناراحتی کند . شدت دندان درد بعد از عصب کشی به شرایط عصب کشی و علت ناراحتی بیمار بستگی دارد .اگر دندان قبلا دچار پوسیدگی شده باشد احتمال این که درد بگیرد بیشتر است .درد بعد از عصب کشی دندان کودکان یا بزرگسالان معمولا موقتی است و با دارو های مسکن مانند ایبوپروفن می توان آن را آرام کرد . اگر از شدت دندان درد تا چند روز پس از عصب کشی کاسته نشد حتما به دندانپزشک مراجعه کنید .

چنان علاوه بر درد دندان عفونت هم کرده باشد می توان از آنتی‌بیوتیک‌هایی مانند آموکسی سیلین و کلیندامایسین استفاده کرد .

دلایل دندان درد بعد از عصب کشی

از دلایلی که باعث می شود دندان بعد از عصب کشی درد بگیرد می توان به موارد زیر اشاره کرد :

ناراحتی پریودنتال

در عصب کشی ، دندانپزشک ابتدا دندان را با استفاده از یک بند پلاستیکی ایزوله می کند .گیره های فلزی که این بند پلاستیکی را در جای خود نگه می دارند می توانند سبب آسیب اندکی به بافت پریودنتال یا همان لثه اطراف دندان تحت عصب‌کشی شوند .این آسیب شامل حالت نیشگون گرفتن ، کبودی و بریده شدن است . این گونه درد ها هیچ عارضه ماندگاری ندارند و بعد از چند روز بهبود می یابند .

ارتفاع نامناسب دندان بعد از روکش

ارتفاع نامناسب دندان بعد از روکش نیز می تواند باعث ایجاد فشار و افزایش درد دندان عصب کشی شده شود.

التهاب

بیشترین علت دندان درد بعد از عصب کشی التهاب بافت اطراف دندان است .التهاب هنگامی رخ می دهد که عصب کشی پایین تر از نوک ریشه برود یا بقایای دندان در این ناحیه بریزد . چنان چه دندان شما به هر دلیلی دچار التهاب شد پیشنهاد می شود از مسکن هایی که اثرات ضد التهابی مانند آسپرین یا ایبوپروفن دارند استفاده کنید .

علل و درمان التهاب دندان عصب کشی شده | متخصص دندانپزشک کودکان کاشان
عفونت دندان عصب کشی شده

اگر بعد از عصب کشی دندان عفونت کند باید حتما عفونت آن را برطرف کنید زیرا تا زمانی که عفونت دندان را برطرف نکنید درد ادامه دارد . عفونت دندان با عصب کشی فعال می شود که سبب درد شدید و حاد می شود . در این شرایط باید به تجویز پزشک از آنتی بیوتیک استفاده کنید .چنان چه درد شدید بود از مسکن قوی تر هم می توانید استفاده کنید .

هنگام عصب کشی دندانپزشک ابتدا با استفاده از ماده بی حس کننده بافت لثه اطراف دندان را بی حس می کند . در مرحله بعد پوسیدگی های روی دندان مورد نظر را به طورکامل بر می دارد . پس از آن باید عفونت های پالپ را به طور کامل تخلیه کرد . بعد از این که عفونت دندان به طور کامل تخلیه شد میکروب های موجود در کانال های عصبی دندان توسط دندانپزشک از بین می رود. در نهایت ریشه دندان به طور کامل تخلیه می شود .

در ادامه دندانپزشک برای این که اطمینان یابد عصب آسیب دیده کامل تخلیه شده است از دندان عکس برداری می کند . پس از اطمینان یافتن از تخلیه کامل ، ، کانال های عصبی را با استفاده از مواد مخصوص و سازگار با نسوج دندان پر می­کند .در آخر روی دندان را با استفاده از کامپوزیت یا آماگام پر می کند .
عفونت کانال ریشه

این موقعیت بد زمانی پیش می آید که پر کردگی نشتی پیدا کند و به باکتری ها اجازه دهد از طریق بزاق دهان وارد شیار های پرکردگی شوند. زمانی که داخل کانال ریشه باکتری وارد شود بعد از چند روز باعث عفونت می شود .مهم ترین دلیلی که اغلب دندانپزشکان توصیه می کنند بعد از عصب کشی روکش انجام شود همین موضوع است زیرا دندان ضعیف است .

ریشه دندان معمولا درمان می شود مگر این که شکسته باشد یا زیر خط لثه آسیب دیده باشد .

هایپراکلوژن

هنگامی که یک دندان بلند تر از حد عادی باشد به آن هایپراکلوژن می گویند .

پر کردن نامناسب

دلیل دیگر دندان درد بعد از عصب کشی پر کردن نامناسب است . چنان چه روکش یا پرکردگی دندان حتی به اندازه یک مقدار کم هم زیاد باشد به دیواره دندان فشار وارد می شود و باعث درد ریشه دندان می شود .خوشبختانه این مشکل را می توان حل کرد. دندانپزشک به راحتی میزان روکش یا پرکردگی را تنظیم می کند و مقدار اضافی را بر می دارد . با این وجود ممکن است درد بیش از سه الی ۵ روز طول بکشد.

شکست عصب کشی

درد شدیدی که بعد از چند روز برطرف نشود نشانه شکست عصب کشی است .

از دیگر علائم خطر می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • ورم ، تجمع مایع یا نشت مایع
  • دندان درد مداوم یا تشدید شده
  • حساسیت زیاد به سرما

تسکین درد بعد از عصب کشی

  • از خوردن غذاهای سفت و سخت بپرهیزید(در زمان عصب کشی دندان و درمان ریشه با دندان پانسمان شده غذا نجوید. زیرا ممکن است موجب شکستگی دیواره دندان و یا عفونت دندان شود.)
  • سیگار را ترک کنید
  • استرس خود را کاهش دهید
  • از ورزش هایی مانند یوگا ، مراقبه و تای چی برای پرت شدن حواستان از درد استفاده کنید .

علائم نشان دهنده نیاز دندان به عصب کشی

اگر پوسیدگی دندان گستر یابد و وارد پالپ دندان شود با فشار به ریشه های دندان به عصب دندان می رسد . در این هنگام شما علاوه بر پر کردن و ترمیم دندان به عصب کشی نیاز دارید .علائمی که نشان می دهد دندان شما به عصب کشی نیاز دارد عبارت است از :

  • ناراحتی دندان پس از خوردن غذاهای سفت
  • احتمال لق شدن دندان در هنگام رسیدن پوسیدگی به ریشه دندان وجود دارد.
  • درد دندان بیمار در صورت تماس و ضربه
  • شوک دندان و تیر کشیدن دندان هنگام خوردن غذا، آب و یا نوشیدنی خیلی سرد یا خیلی گرم
  • سیاه شدن دندان و ایجاد سوراخ های عمیق روی دندان آسیب دیده. و یا حتی ریختگی دیواره های دندان
  • احتمال ورم کردن صورت و یا لثه، در هنگام افزایش عفونت دندان پوسیده
  • تیر کشیدن دندان بدون علت و یا درد های طولانی مدت. به طوری که درد آن غیر قابل تحمل می باشد.
  • درد عامل مختل کننده حیات است بنابراین حق دارید به دندانپزشک مراجعه کنید اما از آن جایی که تا چند روز اول پس از عصب کشی درد طبیعی است بهتر است تا دو هفته صبر کنید . اگر پس از گذشت چند روز اول درد افزایش یافت و با تب و تورم همراه بود بهتر است بلافاصله به دکتر مراجعه کنید.

| اینستاگرام دکتر آمنه تقدیسی متخصص دندانپزشک کودکان کاشان |


بیشتر بخوانید:

علائم تغییر رنگ دندان‌ها در کودکان

فواید و کاربردهای لیفت لثه

بررسی لیفت لثه با لیزر

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید?
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *