انواع فضانگهدارنده | متخصص دندانپزشک کودکان کاشانَ

انواع فضانگهدارنده

انواع فضانگهدارنده : در مجموع دو نوع فضانگهدارنده مورد استفاده برای کودکان وجود دارد:

فضانگهدارنده ثابت

این نوع فضانگهدارنده در دهان به صورت ثابت کار گذاشته و چسبانده می‌شود. برای کودکان با سن کم این نوع فضانگهدارنده مناسب تر است. زیرا کمتر احتمال دارد که بشکند یا توسط کودک از دهان خارج شود.

فضانگهدارنده ثابت در طرح‌های مختلف وجود دارد که برای نمونه از انواع آن می‌توان به بند و لوپ (band and loop)، لینگوال آرچ (lingual Arch) و دیستال شو (distal shoe) اشاره کرد.

بسته به اینکه کدام دندان شیری یا چند دندان شیری از محل خود خارج شده و موقعیت قرار گیری فضانگهدارنده در دهان،‌ یکی از انواع ثابت فضانگهدارنده مورد استفاده قرار می‌گیرد.

| دکتر آمنه تقدیسی – متخصص دندانپزشک کودکان کاشان |

فضانگهدارنده متحرک

این نوع فضانگهدارنده شبیه به پلاک نگهدارنده که ارتودنتیست‌ها بکار می‌برند می‌باشد و عموما از آکریل ساخته شده است. فضانگهدارنده متحرک به راحتی می‌تواند توسط فرد از دهان خارج شده و مجدد در دهان قرار داده شود.

انواع فضانگهدارنده | متخصص دندانپزشک کودکان کاشانَ

این نوع فضانگهدارنده برای کودکان با سن بالاتر مناسب تر است زیرا نیازمند مراقبت و نگهداری ویژه از آن است و این کار معمولا از عهده کودکان با سن پایین برنمی‌آید. همچنین کودک توان این را دارد که فضانگهدارنده را در محل صحیح خود داخل دهان قرار دهد.

|جهت ورود به صفحه‌ اینستاگرام دکتر آمنه تقدیسی کلیک کنید|

آیا همیشه به فضانگهدارنده نیاز است؟

از دست دادن زودهنگام دندان شیری همیشه باعث نمی‌شود تا نیازمند بکارگیری فضانگهدارنده شوید. اگر یکی از چهار دندان قدامی شیری فک بالا زودتر بیافتد، فضای خالی خود به خود باز باقی می‌ماند تا دندان دائمی در محل خود رویش نماید.و نیازی به قرار دادن فضا نگهدارنده نمی باشد. مواردی هم وجود دارد که مدتی از افتادن دندان شیری گذشته و دندان‌های مجاور آن به سمت فضای خالی حرکت کرده‌اند.

در این حالت هم امکان بازپس گیری فضا و باز نگهداشتن آن وجود دارد. در این موارد از وسیله‌ای به نام بازپس گیرنده فضا (space regainer) استفاده می‌شود. این وسیله مشابه فضانگهدارنده ثابت است با این تفاوت که با بکارگیری فنر مابین فضای خالی بین دو دندان، باعث رانده شدن و دور شدن دندان‌های مجاور از هم و باز شدن فضای خالی بین آن می‌شود.


مطالب بیشتر:

نشانه های دندان درآوردن در نوزادان

روش‌های ترک عادت مکیدن انگشت در کودکان

دندان قروچه در کودکان و روش های درمان

فلوراید تراپی جهت پیشگیری از پوسیدگی دندان

پالپ یا عصب چیست

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید?
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *